Prison Break

-
4
-
10
personen
20-25 p.p.
60
minuten

Baron Gotham Steep kan één van de meest mysterieuze bewoners van Izegem genoemd worden. De goedlachse man, ontvluchtte het Verenigd Koninkrijk tijdens de Groote Oorlog en woonde een tijdje in kasteel het Blauwhuis.
Met de komst van de baron verschenen ook 4 minder vrolijke figuren. Ze noemden zichzelf ‘het collectief’ en deinsden er niet voor terug geweld te gebruiken om hun doel, het vinden van enkele zeer waardevolle gouden munten, te bereiken. De vier zonderlingen hadden het idee dat de baron iets te verbergen had en wilden hem eens stevig aan de tand voelen.  De baron bleek echter een kei in het ontwijken van het collectief, daagde hen zelfs uit en zette hen steeds op het verkeerde spoor. Hij had er plezier in om mensen een lesje te leren.
Tot die bewuste nacht, 15 december van het jaar 1920. De nacht waarop de Baron verdween. Niemand heeft ooit nog iets van hem of het collectief vernomen. Ook van de munten was tot voor kort niks bekend.
Tot voor kort, want onlangs vond men in het kasteel 2 documenten waarvan men vermoedt dat ze verband houden met het lot van de baron en de locatie van de munten.

​Het eerste document dat gevonden werd onder een losliggende plank, bewijst dat de baron in elk geval van het bestaan van de munten afwist! Het tweede document lag tussen de asresten van de open haard en verwijst naar de kelders van het oude postgebouw van Izegem. De sleutel tot de geheime locatie van de munten moet daar te vinden zijn. Er zitten echter twee addertjes onder het gras: Kwatongen beweren dat dit wel eens de baron zijn laatste lesje zou kunnen zijn en intussen wordt de kelder als gevangenis zonder bezoekrecht gebruikt, alleen wie een misdrijf pleegt geraakt in de kelder.

Welk misdrijf hebben jullie begaan?
Aangifte doen (= boeken) Wat hebben jullie op het geweten? 
Duid aan wat het meest van toepassing is:
• BEGINNER: verkeersovertreding, nachtlawaai of openbare dronkenschap.
• GEVORDERDEN: diefstal, misbruik van vertrouwen, oplichting, slagen en verwondingen.
• EXPERTS: aanranding van de eerbaarheid, moord 

Opgepast: hoe erger de misdaad, hoe moeilijker de opdracht!

Minimum leeftijd
16
Minimum leeftijd met begeleiding
12
Speeltaal

Locatie

Izegem

Openingsuren
maandag: Gesloten
dinsdag: 17:00-21:00
woensdag: 9:00-21:00
donderdag: 17:00-21:00
vrijdag: 17:00-21:00
zaterdag: 9:00-21:00
zondag: 9:00-21:00
Prijslijst

Schrijf een review van deze kamer

Geef uw naam op. Heb je een account op debesteescaperooms.be? Meld je hier aan

Geef je score voor deze kamer per onderdeel

Geef je mening over deze kamer. Zorg er wel voor dat er geen spoilers in je review staan.

Kamers in de buurt