Reviews toegevoegd door:

Raketman
Expert (36)
Datum van bezoek
14-10-2019
Rating total
8.20
Gemakkelijk

Toffe kamer. Zit goed in mekaar met veel automatisering. Puzzel zitten goed in mekaar. Doordat ze mekaar echter eerder lineair opvolgen was het voor ons als gemiddeld grote groep (5p.) vaak zo dat we allemaal op hetzelfde keken. Persoonlijk hou ik er wel van als er echt veel werk te doen en je veel puzzelpaden door mekaar ziet. Los daarvan is dit wel in ieder geval een fijne kamer om in te stappen. Zeer lollig begin met goed opgebouwde verhaallijn waardoor de beleving zeker erg goed zit. Complimenten ook aan de aangename uitbating!

Service - ontvangst

9.00

Service - begeleiding

9.00

Interieur van de kamer

8.00

Spelbeleving

8.00

Wauw! factor

7.00
Datum van bezoek
27-07-2019
Rating total
8.40
Gemiddeld

Toffe Escaperoom! Zeer vriendelijke uitbater met goeie ontvangst, zorgt meteen voor een goeie start aan een fijne escape. Thema zit goed in mekaar, puzzels zijn algemeen erg goed verweven in de kamer en in de setting. Kamer zit goed in mekaar met enkele spitsvondigheden. Puzzels passen perfect in het thema. Wij geraakten er al bij al vlot uit, al zijn er wel enkele puzzels bij die wat pittiger zijn. Maar goed ook, want dat hoort bij een escaperoom! Zeker een aanrader om eens te spelen. Uitbater maakt nog werk van nieuwe escaperooms, wij komen zeker terug.

Service - ontvangst

9.00

Service - begeleiding

9.00

Interieur van de kamer

8.00

Spelbeleving

8.00

Wauw! factor

8.00
Datum van bezoek
11-07-2019
Rating total
9.00
Moeilijk

Pittige kamer die je aardig aan het denken zet. Puzzels zijn sterk geïntegreerd, zoals steeds bij deze uitbater. Eigenlijk mag elke kamer van De Gouden Kooi op je wishlist staan!

In deze kruip je in de huid van een dievenbende en breek je in een pand in. Kamer is in dit verhaal knap opgebouwd en maakt een inleving helemaal mogelijk. Puzzels zijn sterk afwisselend, kamer zelf is zeer sterk opgebouwd en zit clever in mekaar. Fijne escape!

Service - ontvangst

10.00

Service - begeleiding

10.00

Interieur van de kamer

9.00

Spelbeleving

8.00

Wauw! factor

8.00
Datum van bezoek
11-07-2019
Rating total
10.00
Moeilijk

Waanzinnige kamer!! Voor elke mogelijke groep, van liefhebber tot gezin tot vriendengroep tot doorwinterde escaper is deze escape experience echt 'the place to be'. Verhaal is enorm meeslepend opgebouwd van in het prille begin van deze kamer en trekt zich over de hele lijn door. Beleving, inkleding, puzzels, techniek zijn allemaal top notch.

We speelden deze kamer met 2 en hadden ons werk ermee. De puzzels zijn niet klassiek en daardoor ook soms iets minder evident. Laat je echter niet afschrikken: elke puzzel is perfect doenbaar, en bovenal is alles sterk afgewisseld tussen doen en denken. Kamer zit boordevol verrassingen en clevere puzzels die je mee in de beleving zuigen. Het enige spijtige aan de kamer is dat eens je 'm gespeeld hebt, het herspelen niet mogelijk is. De dag dat ik mijn geheugen verloren ben, keer ik meteen terug!!

Service - ontvangst

10.00

Service - begeleiding

10.00

Interieur van de kamer

10.00

Spelbeleving

10.00

Wauw! factor

10.00
Datum van bezoek
11-07-2019
Rating total
9.20
Gemiddeld

Hoera! Schat gevonden! In deze kamer waan je je Indiana Jones en worden fijne puzzeluitdagingen voorgeschoteld. Moeilijkheidsgraad is zeker niet te hoog, al zal je je brein wel goed moeten laten werken. Inkleding is heel tof opgebouwd waardoor je je echt op expeditie acht. De uitbaters tonen zich met deze kamer duidelijke kanjers in het maken van een goeie sfeerbeleving.

Net als alle kamers word je ook hier top begeleid van bij het binnenkomen bij de Gouden Kooi. Doorheen de escape maak je gebruik van heel wat elementen die mooi deel uitmaken van het interieur. Deze integratie maakte de beleving extra hoog.

Fijne escaperoom, aanrader!

Service - ontvangst

10.00

Service - begeleiding

10.00

Interieur van de kamer

9.00

Spelbeleving

9.00

Wauw! factor

8.00
Datum van bezoek
11-07-2019
Rating total
9.20
Gemiddeld

Alle escapes van De Gouden Kooi zijn top, en da's met deze niet anders. Kamer zit top in mekaar, met heel wat fijne vervolgruimtes. Puzzels zijn erg doordacht. Wij hebben genoten van de creativiteit en het doegehalte in deze kamer. Denken is er uiteraard ook bij met heel wat vernuftige puzzels die goed geïntegreerd zijn.

Moeilijkheidsgraad zit op zich goed. Uitdagend, maar geheel wel te doen. Begeleiding is zeer goed en geeft je perfect de ruimte om je ding te doen. Het verhaal zit goed, maar was voor ons net dat tikje minder meeslepend dan in de andere Gouden Kooien. Misschien omdat het wat verdwijnt naar de achtergrond van de kamer. In ieder geval weer een topescape!

Service - ontvangst

10.00

Service - begeleiding

10.00

Interieur van de kamer

9.00

Spelbeleving

8.00

Wauw! factor

9.00
Datum van bezoek
23-06-2019
Rating total
8.20
Gemakkelijk

Zowel bij ontvangst als na de kamer geven we grote complimenten aan de uitbaters. Vriendelijk, met een heel fijne verrassing achteraf! Kamer zelf is knap vormgegeven. Opbouw is klassiek met veel slotjes, weinig tot geen techniek in deze kamer. We hebben ons echter goed geamuseerd, onze groep kon zich zeker uitleven in de raadsels en de opdrachten in de kamer!

Service - ontvangst

10.00

Service - begeleiding

9.00

Interieur van de kamer

8.00

Spelbeleving

7.00

Wauw! factor

7.00
Datum van bezoek
30-03-2019
Rating total
8.20
Gemakkelijk

We speelden deze kamer met 5 personen en hebben er absoluut van genoten. In deze 'first generation' kamer mag je een opeenvolging van raadsels verwachten die je verder leiden doorheen een boeiende inkleding in WO2. Puzzels zijn niet cliché, integendeel. Ze vormen een fijne aaneenschakeling van verschillende soorten raadsels waardoor wij als groep zeker geboeid bleven en verschillende talenten werden aangesproken. Inkleding is goed aangepakt en erg sfeerscheppend. De doorwinterde escaper zal hier normaal vlot weten te ontsnappen, en een fijne beleving hebben gehad!

Service - ontvangst

8.00

Service - begeleiding

8.00

Interieur van de kamer

9.00

Spelbeleving

8.00

Wauw! factor

8.00
Datum van bezoek
29-03-2019
Rating total
6.80
Moeilijk

Wij speelden deze kamer met 2. Fysiek mogelijk, maar door de grootte van de kamer is het eerder pittig. Doordat we 1 element niet ontdekt hebben mislukten we in de finale fase van het spel. Om dit te vinden kregen we geen hints, wat eerder jammer was. Kamer is goed ingekleed en draagt bij tot de sfeer. Raadsels zijn pittig en maken de kans dat je ontsnapt eerder klein. Door een technisch mankement kwamen we in de kamer plots erg snel tot de laatste puzzel, waardoor de begeleiding het spel onderbrak en ons in een andere richting liet gaan. Dit nam de sfeer voor ons wel wat weg. Door dit alles voor ons de minste kamer van Escape House, maar het is wel duidelijk dat ook in deze kamer veel werk is gestopt. De moeite om eens te doen!

Service - ontvangst

8.00

Service - begeleiding

5.00

Interieur van de kamer

8.00

Spelbeleving

7.00

Wauw! factor

6.00
Datum van bezoek
09-03-2019
Rating total
7.80
Gemakkelijk

Wij speelden deze kamer met 2 en geraakten er relatief eenvoudig uit. Geen erg moeilijke kamer, wel een moeilijkheidsgraad hoger dan The Mad Hatter. Ook hier een fijne escaperoom met verschillende soorten raadsels en goeie technische puzzels. Zeker een fijne escape met vriendengroepen met een degelijke inkleding.

Service - ontvangst

8.00

Service - begeleiding

8.00

Interieur van de kamer

8.00

Spelbeleving

8.00

Wauw! factor

7.00
Datum van bezoek
08-03-2019
Rating total
7.80
Beginner

Zeer eenvoudige kamer. Wij speelden met 2 en zijn er op een half uurtje uit geraakt. Ondanks de makkelijkheid, wel een fijne escape beleefd. De raadsels variëren goed doorheen een zeer goed ingeklede kamer. Makers hebben er werk in gestoken om te zorgen dat het technisch en qua uitstraling een fijne beleving is, en dat hebben we zeker gemerkt. Toffe escaperoom dus, een aanrader voor beginners of bijvoorbeeld gezinnen met kinderen.

Service - ontvangst

8.00

Service - begeleiding

8.00

Interieur van de kamer

9.00

Spelbeleving

8.00

Wauw! factor

6.00
Datum van bezoek
04-03-2019
Rating total
8.00
Gemakkelijk

Met een groep van 5 zijn waarvan de helft ervaren escapers zijn we vlot doorheen deze kamer gegaan. Inkleding vonden we de grootste sterkte van deze kamer. Raadsels zijn zeer doenbaar en vergen verschillende talenten en insteken, wat wij als groep zeer fijn vonden. De relatief lage moeilijkheidsgraad zorgt ervoor dat je vrij vlot ontsnapt; maar desalniettemin is het een aangename escape.

Service - ontvangst

8.00

Service - begeleiding

8.00

Interieur van de kamer

9.00

Spelbeleving

8.00

Wauw! factor

7.00
Datum van bezoek
23-02-2019
Rating total
8.20
Beginner

Eenvoudige escape, maar wel een hele fijne. Wij waren op nog geen half uur eruit, maar moeten wel erkennen dat we ons heel goed geamuseerd hebben. Raadsels zijn zeer goed ingebouwd in de escaperoom en dragen bij tot de beleving. De escape wordt sterk ingeleid met een mooi filmpje en is verder erg goed verzorgd en bijzonder sterk in gekleed.

Service - ontvangst

8.00

Service - begeleiding

8.00

Interieur van de kamer

9.00

Spelbeleving

9.00

Wauw! factor

7.00
Datum van bezoek
10-11-2018
Rating total
6.00
Gemiddeld

Leukste kamer van deze uitbater, al is dat with all due respect eerder relatief. Deze escape is bij de start wat extra pittig, maar kabbelt erna eerder clichématig verder. Basic escape-ervaring. Niks mis mee, maar deze was voor ons ook lang niet memorabel. Inkleding is ok.

Service - ontvangst

6.00

Service - begeleiding

6.00

Interieur van de kamer

6.00

Spelbeleving

6.00

Wauw! factor

6.00
Datum van bezoek
10-11-2018
Rating total
8.60
Gemiddeld

Uitbaters van Exit Games zijn bijzonder vriendelijk en hartelijk! Van de drie kamers vonden wij deze de beste. Een leuke, what you see is what you get kamer. Zeer degelijke raadsels, zeker voor ieder wat wils zonder overdreven moeilijk te zijn. Kamer is basic qua inkleding, maar wel ok in het thema. Hints werden extra origineel meegegeven, wat zeker een plus was!

Service - ontvangst

10.00

Service - begeleiding

9.00

Interieur van de kamer

9.00

Spelbeleving

8.00

Wauw! factor

7.00
Datum van bezoek
10-11-2018
Rating total
10.00
Gemiddeld

Knaller van eens ecaperoom. Behoort absoluut in mijn top 3 aller tijden. Deze escape sleurt je mee van raadsel naar raadsel en wordt naarmate de escape vordert straffer en straffer. Laatste stuk van deze escaperoom is werkelijk waanzinnig en komt de makers alleen maar lof toe. Absoluut een must do voor wie in Gent eens echt een goeie escaperoom wil doen!

Service - ontvangst

10.00

Service - begeleiding

10.00

Interieur van de kamer

10.00

Spelbeleving

10.00

Wauw! factor

10.00
Datum van bezoek
10-11-2018
Rating total
8.60
Gemiddeld

Oudste kamer van deze uitbater, maar wel een erg prettige. Puzzels zitten erg goed in mekaar en vragen het denkwerk van de gehele ploeg. Kamer is goed ingekleed. Met deze kamer tonen de uitbaters dat ook een first generation escaperoom heel plezant kan zijn. Verwacht je aan geen technische hoogstandjes, maar wel aan een erg leuke escaperoom. Een aanrader!

Service - ontvangst

10.00

Service - begeleiding

10.00

Interieur van de kamer

8.00

Spelbeleving

8.00

Wauw! factor

7.00
Datum van bezoek
10-11-2018
Rating total
9.40
Gemiddeld

Dolle kamer! Na een enorm vriendelijke ontvangst hebben we ons met veel plezier gestort op deze escape-uitdaging. Kamer zit sterk in mekaar, raadsels zijn origineel. Samenwerking en communicatie zijn bijzonder doorslaggevend voor succes. Naast het kraken van ons brein hebben we ook erg vaak goed kunnen lachen in deze kamer. Aanrader!

Service - ontvangst

10.00

Service - begeleiding

10.00

Interieur van de kamer

9.00

Spelbeleving

9.00

Wauw! factor

9.00
Datum van bezoek
10-11-2018
Rating total
7.80
Gemakkelijk

Doorheen deze kamer gingen we als ervaren groep vrij vlot. Mooi ingekleed geheel. Raadsels volgen mekaar op en leiden klassiek tot de oplossingen van vele slotjes. Qua puzzels dus eerder basic, maar toch fijn door de goeie sfeerschepping en degelijke afwisseling.

Service - ontvangst

8.00

Service - begeleiding

8.00

Interieur van de kamer

8.00

Spelbeleving

8.00

Wauw! factor

7.00
Datum van bezoek
10-11-2018
Rating total
8.00
Moeilijk

Stevige kamer. Verwacht je aan een stevige uitdaging in deze kamer. Een spervuur aan raadsels en te breken sloten. Wij liepen vast op het allerlaatste raadsel, en voelden ons zeker enorm uitgedaagd door deze escaperoom. Als beginners zou ik 'm niet doen, maar een ervaren escapegroep kan hier de kwaliteiten eens goed komen testen!

Service - ontvangst

10.00

Service - begeleiding

8.00

Interieur van de kamer

8.00

Spelbeleving

7.00

Wauw! factor

7.00
Datum van bezoek
10-11-2018
Rating total
9.80
Gemiddeld

Zalige escaperoom. De makers hiervan zijn tot het uiterste gegaan qua inkleding en sfeerschepping. Vanaf het introfilmpje ben je vertrokken voor een ervaring die alle zintuigen prikkelt. Een absolute aanrader. Wij hebben een escapemarathon gedaan doorheen Gent en kruisen deze met stip aan als een must do en zeker een topper in het Gentse. Niet twijfelen, doen! Straffe beleving!

Service - ontvangst

10.00

Service - begeleiding

10.00

Interieur van de kamer

10.00

Spelbeleving

9.00

Wauw! factor

10.00
Datum van bezoek
10-11-2018
Rating total
4.60
Gemakkelijk

Vreemde kamer. Verhaal is bij de haren getrokken, kamer zelf is eerder eenvoudig. Een enkel raadsel is wat leuker, maar aan deze kamer hebben we niet veel pret beleefd.

Service - ontvangst

6.00

Service - begeleiding

6.00

Interieur van de kamer

5.00

Spelbeleving

3.00

Wauw! factor

3.00
Datum van bezoek
10-11-2018
Rating total
9.40
Moeilijk

Geen al te simpele, maar wel erg knappe kamer. Technisch en qua raadsels zit het sterk in mekaar. Inkleding is bovendien erg straf gedaan, waardoor je helemaal in het thema wordt meegetrokken. Deze kamer behoort voor mij tot de beste kamers die je in Gent gaat vinden. Makkelijk is het niet, maar met gezond verstand en veel enthousiasme geraak je erdoor. Bijzonder genoten van deze escape-ervaring!

Service - ontvangst

10.00

Service - begeleiding

10.00

Interieur van de kamer

9.00

Spelbeleving

9.00

Wauw! factor

9.00
Datum van bezoek
10-11-2018
Rating total
4.40
Gemiddeld

Van alle kamers die ik al gespeeld heb, vrees ik dat deze met afstand de minste is. Inkleding is eerder oppervlakkig, raadsel waren eerder weinig verweven in de escape-beleving. Wij hebben aan deze niet veel plezier beleefd. Mogelijk is het wel een leuke als allereerste escape-ervaring, maar de ervaren escaper gaat hier volgens mij eerder weinig pret beleven.

Service - ontvangst

7.00

Service - begeleiding

6.00

Interieur van de kamer

4.00

Spelbeleving

3.00

Wauw! factor

2.00
Datum van bezoek
10-11-2018
Rating total
7.20
Gemiddeld

Old school escape room. Maar wel zeer degelijke old school. Op vele plaatsen kan je het paneel van de rechtvaardige rechters zoeken, en ook hier is dat best fijn. Kamer is degelijk ingekleed zonder meer, puzzels zijn goed opgebouwd uit elementen uit de kamers. Fijn en verzorgd,... en ook niet al te simpel!

Service - ontvangst

8.00

Service - begeleiding

8.00

Interieur van de kamer

7.00

Spelbeleving

7.00

Wauw! factor

6.00
Datum van bezoek
10-11-2018
Rating total
7.80
Beginner

Basic escape kamer. Zeker een aanrader voor een beginnende escapegroep om kennis te maken met het genre. Kamer is zeer goed in thema, weliswaar zonder al te veel franjes. En ook al is deze kamer al wat ouder, toch zal ze je een degelijke beleving kunnen bieden. Raadsels zijn goed uitgewerkt en vanuit verschillende invalshoeken, waardoor ieder zeker aan z'n trekken komt. Leuke kamer om te spelen op zich, zonder weliswaar uit te blinken.

Service - ontvangst

10.00

Service - begeleiding

9.00

Interieur van de kamer

8.00

Spelbeleving

7.00

Wauw! factor

5.00
Datum van bezoek
19-10-2018
Rating total
8.40
Moeilijk

Geen eenvoudige kamer, maar steekt erg knap in mekaar. Raadsels zijn origineel en passen erg goed in het thema, wat de beleving erg meeslepend maakt. Wij waren hier met een vrij ervaren groep en hebben ons erg goed geamuseerd in deze escaperoom. Aanrader!

Service - ontvangst

8.00

Service - begeleiding

7.00

Interieur van de kamer

9.00

Spelbeleving

9.00

Wauw! factor

9.00
Datum van bezoek
04-07-2018
Rating total
6.80
Gemakkelijk

Op zich een mooie kamer met fijne raadsels en escape-opdrachten. We hebben deze met 2 gespeeld en er ook plezier aan beleefd. Nadeel is dat de automatisering in deze escaperoom je als groep verder duwt en je maar het laatste kwartier het gevoel hebt dat je tegen de tijd aan het spelen bent. Haalt de beleving wat weg, maar desalniettemin een fijne escaperoom, zeker voor beginnende groepen!

Service - ontvangst

8.00

Service - begeleiding

7.00

Interieur van de kamer

8.00

Spelbeleving

6.00

Wauw! factor

5.00
Datum van bezoek
02-07-2018
Rating total
9.80
Gemiddeld

Knaller van een escaperoom. Sfeerschepping is fenomenaal, kamer sleept je mee doorheen heen erg fijne escape-ervaring. Absolute aanrader en doenbaar voor elk publiek. Wij hebben ons bijzonder goed geamuseerd in deze kamer die de nodige belevingseffecten heeft zonder angstaanjagend te zijn.

Service - ontvangst

10.00

Service - begeleiding

9.00

Interieur van de kamer

10.00

Spelbeleving

10.00

Wauw! factor

10.00
Datum van bezoek
28-06-2018
Rating total
5.00
Moeilijk

Kamer is duidelijk aan vernieuwing toe. Hoort bij een oudere generatie van escape rooms. Wij speelden deze kamer met 2 personen en gingen de raadsels te ver zoeken waardoor we het als vrij moeilijk hebben ervaren. De tips hielpen ons niet gigantisch veel verder.

Service - ontvangst

7.00

Service - begeleiding

6.00

Interieur van de kamer

5.00

Spelbeleving

5.00

Wauw! factor

2.00
Datum van bezoek
27-04-2018
Rating total
8.40
Gemiddeld

Leuke kamer met versterkend element van opsluiting, wat uiteraard helemaal in het thema past. Wij hebben deze met 2 personen gespeeld en zijn er al bij al vlot uitgeraakt. Zeker een fijne kamer om te doen wanneer je in Leuven bent!

Service - ontvangst

9.00

Service - begeleiding

8.00

Interieur van de kamer

8.00

Spelbeleving

9.00

Wauw! factor

8.00
Datum van bezoek
26-04-2018
Rating total
8.80
Moeilijk

Wij speelden deze kamer met 2 en zijn er uiteindelijk na heel wat werk uitgeraakt. Niet de allermakkelijkste kamer voor een kleine groep of een duo in ons geval, vooral omdat er veel te doen is. Wat deze kamer ook meteen zo goed maakt. Vele raadsels kruisen mekaar in deze kamer, raadsels vanuit verschillende insteken. De kamer blijft boeien, wij hebben er een erg fijne beleving aan gehad. Teamwork en communicatie zijn van het grootste belang in deze aanrader van een escaperoom!

Service - ontvangst

8.00

Service - begeleiding

8.00

Interieur van de kamer

9.00

Spelbeleving

10.00

Wauw! factor

9.00
Datum van bezoek
12-04-2018
Rating total
7.20
Beginner

Eenvoudige escape waarbij relatief eenvoudige raadsels mekaar in sneltempo opvolgen. Kamer is rechttoe rechtaan en basic. Zeker een fijne escape als eerste ervaring, daar ben ik van overtuigd. Voor de ervaren escaper is deze wat ons betreft iets te makkelijk. Met 2 personen hebben we er iets langer dan een half uur over gedaan.

Service - ontvangst

8.00

Service - begeleiding

7.00

Interieur van de kamer

7.00

Spelbeleving

7.00

Wauw! factor

7.00
Datum van bezoek
16-02-2018
Rating total
7.40
Gemiddeld

Spannende escaperoom die mooi is ingekleed. Technisch zit deze goed in mekaar, maar in de escape is er een fase die zeer vertragend werkt en niet bijdraagt tot de escape, wel tot de timing die de uitbater wenst. Is jammer, want daarbuiten in de inkleding wel erg goed en zijn er spannende effecten die de escapebeleving weer zeer sterk maken.

Service - ontvangst

7.00

Service - begeleiding

7.00

Interieur van de kamer

9.00

Spelbeleving

7.00

Wauw! factor

7.00
Datum van bezoek
19-01-2018
Rating total
6.20
Moeilijk

Basic escape-ervaring, om één of andere reden gingen we het vaak te ver zoeken waardoor we deze escape als eerder moeilijk ervaarden. Raadsels zijn wat verouderd, en allemaal net iets te basic om er echt een straffe escape van te maken. Geen te vermijden escape, maar ook geen aanrader wat mij betreft.

Service - ontvangst

7.00

Service - begeleiding

6.00

Interieur van de kamer

6.00

Spelbeleving

6.00

Wauw! factor

6.00
Datum van bezoek
11-01-2018
Rating total
7.80
Gemiddeld

Mooie inkleding, dat zeker. Kamer zit tof in mekaar, maar door een vertragend element heb je het gevoel dat er wat 'regie' in de escaperoom zit waarbij enkel het laatste stuk echt bepalend is voor je tijd. Technisch is dit een zeer goeie kamer, met enkele toffe elementen en vondsten erin. We hebben ons hier zeker geamuseerd.

Service - ontvangst

7.00

Service - begeleiding

7.00

Interieur van de kamer

9.00

Spelbeleving

8.00

Wauw! factor

8.00