The Toy Factory

-
7.28 - #2 in Zoersel - #126 in België 3 reviews
4
-
6
personen
€149
90
minuten

5 generaties lang was de oude speelgoedfabriek van de familie Harsh de koploper in haar branche. Het populairste speelgoed, dat maakt The Toy Factory. Helaas staat de fabriek er tegenwoordig maar triestig bij en komen er alleen kleine bestellingen uit verre landen. Vreemd genoeg is de fabriek wel steeds op zoek naar extra personeel. Solliciteer misschien eens om een uurtje aan de slag te gaan bij The Toy Factory. De kans dat je afgewezen wordt is immers klein.

Met The Toy Factory willen we je welkom heten in een spannend verhaal en prachtige setting. de beleving duurt maximaal 90 minuten en deze begint zodra jullie voet zetten in de fabriek. Uiteraard los je de meest uiteenlopende puzzels op tegen de tijd, maar liever nog ruil je soms wat van die tijd in om stil te staan en gewoon te genieten van de beleving. Leef je in en laat je absoluut verrassen.

Minimum leeftijd
16
Minimum leeftijd met begeleiding
12
Speeltaal
Video's

Locatie


Openingsuren
maandag: 10:30-20:30
dinsdag: 10:30-20:30
woensdag: 10:30-20:30
donderdag: 10:30-20:30
vrijdag: 10:30-20:30
zaterdag: 10:30-20:30
zondag: 10:30-20:30
Prijslijst
Datum van bezoek
02-11-2022
Rating total
9.60
Gemiddeld

Als groepje van 5 escapefanaten die zelf in een escaperoom werken gingen wij naar Zoersel om zowel "Hunting Season" als "The Toy Factory" te spelen. We zijn geëindigd met The Toy Factory, en later bleek dat dit ook de beste keuze was.
Net zoals bij Hunting Season was onze GameMaster de bedenker van beide kamers (een acteur bekend bij het jonge publiek), waardoor we direct bij het betreden van de inkom een toneeluitvoering voorgeschoteld kregen. Dit zorgde ervoor dat we al vanaf het eerste moment werden ondergedompeld in de wondere wereld van deze speelgoedfabriek en we het verhaal ervan konden begrijpen. Persoonlijk duurde de uitleg van het verhaal ietsje te lang voor mij, maar als ik eerlijk ben kwam dit vooral door mijn nieuwsgierigheid naar het vage concept van "draai een shift mee in de fabriek" en ben ik nu een beetje aan het muggenziften ;)
Ik zie de kamer als een combinatie van escaperoom en escape experience, wat ik zeker kon appreciëren. De puzzels zijn namelijk wat beter doordacht dan bij een escape experience terwijl het decor en de special effects zoveel geavanceerder is dan bij een escaperoom. Een extra element wat eveneens verrassend en aangenaam was, was het gebrek aan tijdsaanduiding. Ik dacht dat ik mij hier mateloos in zou storen, maar au contraire heb ik ontspannen de kamer doorgelopen zonder mijn fanatieke zelve kwijt te spelen.
Het decor is gewoonweg prachtig, wat zeker nog eens versterkt wordt door het unieke concept van een speelgoedfabriek. Broekpakje aan, hier en daar een teddybear maken en je voelt je voor enkele minuten een personage in "Poppy Playtime".
Qua puzzels is deze kamer voor heel wat escapefanaten een aanrader. Niet heel moeilijk, maar je moet er wel even bij stilstaan om goed na te denken. Ook is er genoeg variatie. Bij de allereerste puzzel waren wij bijvoorbeeld echt aan het gieren van het lachen, terwijl wij bij een andere puzzel een wow-effect hadden (deels ook door het mechanisme achter deze puzzel). 1 puzzel is me dan ook echt bijgebleven en vond ik fantastisch om uit te voeren, vooral wanneer mijn mede-escapers hun perspectief hadden meegedeeld.
Het enige minpuntje wat ik kan bedenken is dat het soms ietsje te donker was en de muziek soms ietsje te hard stond, waardoor de GameMaster soms onverstaanbaar was.
Met andere woorden: DOE deze escape room. Niemand zal het zich beklagen :)

Service - ontvangst

9.00

Service - begeleiding

10.00

Interieur van de kamer

10.00

Spelbeleving

9.00

Wauw! factor

10.00
Datum van bezoek
22-06-2022
Rating total
9.40
Moeilijk

Een van de beste escape rooms die we al speelden! Technisch sterk, sfeer zit echt goed!
Een leuk verhaal ook, waar je van bij de start in zit.
Enkel de intro was misschien iets te lang en er was ook een puzzel die we verkeerd oplosten en waar de game master moest tussenkomen om ons opnieuw te laten starten met de puzzel.

Service - ontvangst

9.00

Service - begeleiding

9.00

Interieur van de kamer

10.00

Spelbeleving

9.00

Wauw! factor

10.00
++ Toon meer reviews ++
Datum van bezoek
19-02-2022
Rating total
10.00
Gemiddeld

Fantastische kamer met leuke en moeilijke opdrachten. Heel tof om te spelen!

Service - ontvangst

10.00

Service - begeleiding

10.00

Interieur van de kamer

10.00

Spelbeleving

10.00

Wauw! factor

10.00

Schrijf een review van deze kamer

Geef uw naam op. Heb je een account op debesteescaperooms.be? Meld je hier aan

Geef je score voor deze kamer per onderdeel

Geef je mening over deze kamer. Zorg er wel voor dat er geen spoilers in je review staan.

Kamers in de buurt