The Museum

-
7.66 - #10 in Leuven - #124 in België 5 reviews
3
-
6
personen
110
60
minuten

Een nieuw museum opende zonet haar deuren. Een ideale gelegenheid voor een topbende om vier waardevolle schilderijen te stelen. Tracht het museum binnen te raken, de bewaking te omzeilen en de kunstwerken op tijd te stelen zodat je de vluchtauto nog haalt. Inbreken in dit museum is niet gemakkelijk, maar eenmaal binnen wacht jullie pas een echte uitdaging: het bewakingssysteem leren kennen en trachten te omzeilen. In tussentijd moeten jullie de verschillende waardevolle kunstwerken zoeken en meenemen. Pas als jullie ze alle vier gevonden hebben, kunnen jullie de vluchtauto halen. 

Minimum leeftijd
14
Speeltaal

Locatie

Type partner


Openingsuren
maandag: Gesloten
dinsdag: Gesloten
woensdag: 17:30-22:30
donderdag: 17:30-22:30
vrijdag: 17:30-22:30
zaterdag: 13:30-22:30
zondag: Gesloten
Datum van bezoek
25-09-2020
Rating total
8.80
Gemiddeld

Leuke, technisch goed in elkaar zittende kamer met een paar frustrerende details.
De kamer is onderdeel van het Kinepoliscomplex en je krijgt het originele introductiefilmpje dan ook in stijl in een eigen filmzaaltje te zien! Daarin krijg je de opdracht om 1) in het museum in te breken; 2) vier specifieke schilderijen te stelen; 3) met die schilderijen te ontsnappen. Vooral de aankleding van het museumgedeelte is mooi aangepakt, waardoor je echt het idee hebt dat je in een museum bent.
De puzzels zijn mooi vorm gegeven, sluiten goed aan bij het museumthema en zeer divers in techniek (mechanisch, magnetisch, elektrisch). Op een paar punten vonden we de wijze waarop je informatie moest combineren om tot de oplossing te komen wat minder logisch, maar dat kan ook aan ons gelegen hebben :-).
Zonder te veel te willen verklappen, was er ook een terugkerend element dat voor ons (we speelden maar met twee) uitdagend en frusterend bleek en dat er uiteindelijk voor heeft gezorgd dat we het museum niet met waardevolle schilderijen, maar met handboeien verlieten :-). Daarom kunnen we aanraden om deze kamer minstens met zijn vieren te spelen.

Service - ontvangst

9.00

Service - begeleiding

8.00

Interieur van de kamer

10.00

Spelbeleving

8.00

Wauw! factor

9.00
Datum van bezoek
25-11-2018
Rating total
9.00
Gemakkelijk

Bekijk zeker ook onze vlog over deze kamer: https://youtu.be/GR3KkNKZwrA

Bij aankomst word je vriendelijk ontvangen en krijg je de algemene uitleg van escape rooms alsook wat specifieke uitleg over de verschillende soorten sloten die je zou kunnen tegenkomen, dit is zeker nuttig gezien je niet wil vastzitten omdat je het slot zelf niet snapt.

De kamers bevinden zich in het gebouw van Kinepolis en dit spelen ze ook leuk uit bij het introductiefilmpje. Je wordt in een mini bioscoop zaal gezet waar je het verhaal en het doel van jouw aanwezigheid duidelijk te horen en te zien krijgt.

Stap één is inbreken, stap twee de schilderijen zien te bemachtigen en dan natuurlijk terug ontsnappen uit het museum! Deze escape room heeft van het begin tot het einde een heel sterke inkleding en schept dus ook een heel goede museum sfeer.

Er is een heel grote variatie aan puzzels aanwezig in deze kamer en ze maken ook gebruik van originele mechanismen waardoor je als team echt een challenge krijgt! Doordat er zoveel puzzels zijn is meestal wel vrij duidelijk wat de puzzel is en hoe je hem moet aanpakken. Ook verkrijg je soms een code zonder indicatie waar je deze nu moet gaan gebruiken, wat voor een “probeer alles overal” moment zorgt.

We vonden dit een zeer goede kamer en raden we deze zeker aan om zelf te gaan doen! Deze kamer is meer aan te raden voor beginnende teams, maar ook gevorderde teams kunnen zich hier zeker uitleven.

Keep escaping!
http://www.escapingcousins.com
Vlog: https://youtu.be/GR3KkNKZwrA

Service - ontvangst

9.00

Service - begeleiding

9.00

Interieur van de kamer

10.00

Spelbeleving

8.00

Wauw! factor

9.00
Rating is gebaseerd op 3 extra reviews van Escape Games Belgium

Schrijf een review van deze kamer

Geef uw naam op. Heb je een account op debesteescaperooms.be? Meld je hier aan

Geef je score voor deze kamer per onderdeel

Geef je mening over deze kamer. Zorg er wel voor dat er geen spoilers in je review staan.

Kamers in de buurt