The White House

-
8.36 - #3 in Brussel - #95 in België 5 reviews
2
-
6
personen
27-50p.p.
60
minuten

An hour ago, the White House Oval Office was the scene of an extraordinary burglary. John Crawford, Lord Ravenswood’s sworn enemy, managed to get his hands on a precious object in the Oval Office hidden by the Culper Ring, a secret society founded by George Washington. According to our information, this object, which is a rare selenite, could allow Crawford to realize his evil plans, namely to create his own version of the time machine and jeopardize the future of the world.

Minimum leeftijd
16
Minimum leeftijd met begeleiding
12
Speeltaal

Locatie

Brussel


Openingsuren
maandag: 9:30-22:00
dinsdag: 9:30-22:00
woensdag: 9:30-22:00
donderdag: 9:30-22:00
vrijdag: 9:30-22:00
zaterdag: 9:30-22:00
zondag: 9:30-22:00
Prijslijst
2 personen
€ 100.00
3 personen
€ 120.00
4 personen
€ 140.00
5 personen
€ 150.00
6 personen
€ 162.00
Datum van bezoek
17-04-2022
Rating total
8.80
Gemiddeld

Laat ons beginnen bij het begin: de ontvangst
Fantastisch concept om deze kamers in te kleden en gezien we de film kingsmen allemaal gezien hadden had iedereen heel snel de link gelegd. De spelbegeleiders zijn echte toppers die zorgen voor een heel vriendelijke ontvangst met een drankje erbij. Hier kunnen veel escape rooms iets van leren. Ze bleven ook in hun rol van bij ontvangst tot bij vertrek.
We speelden 2 van de 3 rooms na elkaar: submarine bunker en the white house.

Deze room begon opnieuw net zoals de submarine bunker in een tot de puntjes afgewerkte kamer. De leuke puzzels volgden elkaar op en werden op een indrukwekkende manier zichtbaar. Tot het laatste ging alles vlot maar dan was de opdracht niet echt duidelijk en ging wat tijd verloren. misschien was het in ons geval gewoon 'lost in translation'.
conclusie: een aanrader om eens te komen spelen. Vooral qua decor zijn de rooms hier echt mooi

Service - ontvangst

9.00

Service - begeleiding

9.00

Interieur van de kamer

9.00

Spelbeleving

8.00

Wauw! factor

9.00
Datum van bezoek
17-04-2022
Rating total
8.60
Gemiddeld

We waanden ons meteen op de filmset van The Kingsmen, wat een toffe ontvangstruimte. De spelbegeleiders waren van hoog niveau en bleven ook de hele tijd in hun rol, wat meteen voor een toffe start vormt. De opstart van het spel was ook weer enorm tof en we stoven snel de kamer binnen. Het begon met een aantal toffe puzzels, soms stropte alles wat op en stonden we naar mekaar te kijken. Eenmaal in The Oval Office viel het voor mij toch wat tegen. Een prachtig decor, dat wel. Maar het spelen zelf was minder mijn ding. Ook het einde van het spel was minder mijn ding.

Service - ontvangst

10.00

Service - begeleiding

10.00

Interieur van de kamer

9.00

Spelbeleving

7.00

Wauw! factor

7.00
++ Toon meer reviews ++
Datum van bezoek
17-10-2021
Rating total
9.40
Moeilijk

Grijp deze kans om het Oval Office te betreden!

Parkeren: de locatie heeft geen eigen parkeergelegenheid, dus houd rekening met enige parkeertijd in de buurt. Wij hadden op een zondagochtend geen enkel probleem vlakbij een parkeerplek te vinden, maar we vermoeden dat het op andere momenten drukker is.

Onthaal: Escape Rush is schitterend verkleed als een typische Britse kleermaker, Ravenswood, die dient als dekmantel voor hun geheime operaties. We werden in stijl en dus kostuum ontvangen door onze spelleider, die een stuk spraakzamer en enthousiaster was dan zijn ochtendcollega en waarmee we ook achteraf nog een tijd gebabbeld hebben.

Kamer: na een mooi introductiefilmpje en het in stijl achterlaten van je bezittingen, mag je de tijdmachine in en wordt je naar de kelder van het Witte Huis waar je een uur de tijd hebt om een stuk seleniet uit de geheime ruimte van het Witte Huis te stelen. De aankleding en afwerking zijn nog verzorgder dan hun Submarine Bunker: vooral het Oval Office zelf is verbluffend realistisch! Daar waar de puzzels in Submarine Bunker wat achterbleven, kunnen deze in The White House wel gelijke tred houden met het hoge decoratieniveau en passen ze ook perfect in het verhaal.

Conclusie: een goed op elkaar afgestemde en in elkaar grijpende combinatie van een tot in de puntjes verzorgde aankleding, een doortimmerd verhaal en goede puzzels die je niet mag missen!

Service - ontvangst

8.00

Service - begeleiding

9.00

Interieur van de kamer

10.00

Spelbeleving

10.00

Wauw! factor

10.00
Datum van bezoek
03-02-2020
Rating total
9.20
Moeilijk

Dit is het soort escape room dat wij graag spelen maar die je maar zelfden vindt in Belgie: alle puzzelfs passen perfect in het verhaal en decors en zijn allemaal logische stappen om je opdracht uit te voeren. Het geheel voelt realistisch aan. Geen dingen die er geplaatst zijn puur voor de puzzel en die er eigenlijk niet thuis horen. Daardoor blijf je volledig bij het verhaal en voelt elke handeling als een onderdeel om je missie te volbrengen..

De puzzels zijn origineel en uitdagend, en prachtig verwerkt in het indrukwekkende decors. Geen cijfertjes zoeken, geen hangsloten, geen 'legpuzzels',

Het decors is prachtig, en impressionant, en de gebruikte audio-, visuele-, en elektromechanische effecten zijn zeer goed uitgewerkt waardoor alles bijzonder realistisch aanvoelt.

De ontvagst was zeer uitgebreid, zelfs wat te lang op een maandagavond, en bedoeld om je geleidelijk in de juiste sfeer te brengen voor je opdracht.

Je kan deze kamer alleen in het Frans of Engels boeken. Wij kozen Engles. De begeleider was franstalig met een redelijk kennis van het Engels. Op het einde hadden we een paar tips nodig, en het bleek een grotere uitdaging die tips te begrijpen dan de puzzel zelf. Vandaar wat minder punten voor begeleiding.

Service - ontvangst

10.00

Service - begeleiding

6.00

Interieur van de kamer

10.00

Spelbeleving

10.00

Wauw! factor

10.00
Datum van bezoek
07-04-2019
Rating total
9.80
Gemiddeld

Dit is het type escape room waar we van houden, sfeervolle en mooi gebouwde decors met afwisseling van verschillende puzzels.

De ontvangst is zeer vriendelijk (wel enkel Frans of Engels) in een mooie setting. De opstart van de escape room is bedoeld om je er onmiddellijk in te brengen. Er wordt gebruik gemaakt van fijne attributen en de setting is op een zeer hoog niveau. De moeilijkheidsgraad is gemiddeld, maar er worden wel tips gegeven om je vooruit te duwen.

Een aanrader!

Service - ontvangst

10.00

Service - begeleiding

9.00

Interieur van de kamer

10.00

Spelbeleving

10.00

Wauw! factor

10.00

Schrijf een review van deze kamer

Geef uw naam op. Heb je een account op debesteescaperooms.be? Meld je hier aan

Geef je score voor deze kamer per onderdeel

Geef je mening over deze kamer. Zorg er wel voor dat er geen spoilers in je review staan.

Kamers in de buurt